Про проведення Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»

Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою. Шістнадцятиденний період акції охоплює наступні важливі дати: 25 листопада ‒ Міжнародний день боротьби із насильством щодо жінок, 1 грудня ‒ Всесвітній день боротьби зі СНІДом, 2 грудня ‒ Міжнародний день боротьби з рабством, 3 грудня ‒ Міжнародний день людей з обмеженими можливостями, 5 грудня ‒ Міжнародний день волонтера, 6 грудня ‒ вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі, 9 грудня ‒ Міжнародний день боротьби з корупцією, 10 грудня ‒ Міжнародний день прав людини.
Мета акції – привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.
Упродовж усього періоду акції в КЗ «Гришівський ліцей» відбулося чимало заходів, спрямованих на запобігання та протидію насильству. Зважаючи на вікові особливості, заходи були поділені на вікові категорії.
У початкових класах було проведено онлайн-флешмоб «Насильство породжує насильство: не мовчи, а кричи!», фотоконкурс «Посмішка робить світ добрішим», перегляд відеофільму «Ми такі, як всі», арт-терапевтичні вправи «Наші долоньки не для биття» та «Усі ми різні, але рівні».
У середніх класах було проведено онлайн-конференцію «Толерантність у сучасному світ», онлайн-анкетування «Чи все ми знаємо про СНІД», онлайн-бесіду з елементами тренінгу «Захисти мене від лиха і зла, бо я ще дитина мала», відеотренінг «Хто такі волонтери?», виховний захід «Коли в серці живуть добринки».
У старших класах проводилися онлайн-бесіда з нагоди Всесвітнього дня боротьби із СНІДом «Зупинимо СНІД – доки він не зупинив нас», виховний захід з нагоди Міжнародного дня прав людини «Є права у кожного із нас» та флешмоб «Засвіти свічку пам’яті» до Дня вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі.
Кiлькiсть переглядiв: 47

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.